Vzor životopisu
Kuchár

Neviete ako začať alebo sa len chcete inšpirovať ?
Môžete jednoducho upraviť tento vzor a použiť ho pre Váš životopis.

Skryť fotku

TIPY

Poprad
0919 755 442
ado_sabol@gmail.com
30 r.

TIPY

O mne

Som nadšencom vôní, chutí, farieb, hrncov, panvíc a varešiek. Vysnenú exotickú dovolenku si predstavujem ako čas strávený v kuchyni plnej tepla, syčania a žblnkotania vriacej vody, tam sa cítim najlepšie. Mám rád pravidlá ale aj voľnosť, preto rovnako obľubujem prípravu receptov podľa zaužívaných štandardov a receptúr, no zároveň rád tvorím vlastné recepty a aranžujem. Skúsenosť práce v zahraničí ma naučila pozerať sa na jedlo nie len z pohľadu jeho prípravy, postupov a kvality, ale aj z hľadiska výživy, zdravej stravy a s ohľadom na udržateľnosť a životné prostredie. Surovinami a jedlom nikdy neplytvám, sú to zdroje, bez ktorých by sme tu neboli.
Skryť sekciu

TIPY

Nechcené sekcie môžete skryť.

Pracovné skúsenosti

2017 - 2020
Kuchár 
Hotel Sacher Salzburg
Rakúsko
  • plánovanie denného a večerného menu pre hotelových hostí
  • zabezpečenie servisu a štandardu pri príprave jedál
  • aranžovanie pripravovaných jedál s vysokým dôrazom na estetickú stránku servírovania
  • príprava à la carte jedál podľa štandardov 
  • prevzatie role motivátora pracovného tímu a prevádzky
  • účasť na mesačných inventúrach
  • dodržiavanie hygienických noriem a čistoty na pracovisku
2013 - 2017
Kuchár / Chef de Partie
Park Inn by Radisson Danube
Bratislava
  • príprava jedál teplej a studenej kuchyne
  • zabezpečenie servisu a štandardu pri príprave jedál
  • preberanie a príprava surovín na výrobu jedál à la carte podľa požiadaviek šéfkuchára v súlade so štandardmi Radisson Hotel Group 
  • dodržiavanie postupov a receptúr pri príprave jedla
  • zásobovanie pultu ingrediencií na výrobu jedál 
  • zodpovednosť za svoj "mise en place" 
  • aranžovanie a dekorovanie jedál tesne pred podávaním 
  • dodržiavanie zásad HACCP a hygienických štandardov
2010 - 2012
Raňajkový kuchár
Hotel Color
Bratislava
  • príprava raňajok pre hotelových hostí
  • príprava minútkových a hotových jedál, coffee break, šaláty
  • manipulácia a skladovanie surovín a polotovarov pre výrobu jedál 
  • príprava nákupných zoznamov surovín potrebných na prípravu jedál 
  • kontrola skladových zásob 
  • hmotná zodpovednosť za zverené hodnoty a inventár 

TIPY

Skryť sekciu

Pracovné skúsenosti

2008 - 2010
Pomocný kuchár
Atrium Hotel - kongres & wellness hotel Tatry
Nový Smokovec
  • čistenie zeleniny, zemiakov
  • krájanie a predpríprava surovín potrebných pre prípravu jedál
  • priebežné zásobovanie pultu ingrediencií pre kuchára
  • dodržiavanie hygienických zásad, čistoty v kuchyni a prípravovni zeleniny
  • manipulácia a skladovanie surovín a polotovarov pre výrobu jedál
  • účasť na mesačných inventúrach

TIPY

Vzdelanie

2004 - 2008
Kuchár
Stredná odborná škola hotelová
Horný Smokovec
maturitná skúška

TIPY

Skryť sekciu

Kurzy a školenia

2017 - 2020
Hotel Sacher Salzburg 
Sacher School of Excellence
Školiaci program zameraný na kontinuálne vzdelávanie v soft skills a hard skills podľa potrieb jednotlivca.
2019
WIFI Salzburg
Meisterkoch
Kurz vedený Dipl. Philipp Stohner, „Kuchár kuchárov“ Rakúska 2016

TIPY

Skryť sekciu

Jazykové znalosti

Nemecký jazyk
Anglický jazyk

TIPY

Skryť sekciu

Záujmy a záľuby

Svetové trendy v kulinárstve
Čítanie starých kuchárskych kníh
Výroba vlastných ingrediencií ako základy na omáčky, chutney, redukcie a lekváre
pestovanie byliniek
nákupy čerstvých surovín od lokálnych pestovateľov a chovateľov na tržniciach
bicyklové túry

TIPY

Zobrazenie:

Štítky
Text
Štítky
Skryť sekciu

Vodičský preukaz

Skupina B

TIPY

Skryť sekciu