Vzor životopisu
Kuchár

Neviete ako začať alebo sa len chcete inšpirovať ?
Môžete jednoducho upraviť tento vzor a použiť ho pre Váš životopis.

TIPY

Fotka

Nahrajte Vašu fotku, alebo ju odstráňte.
Poprad
0919 755 442
ado_sabol@gmail.com
30 r.

TIPY

Nepotrebné údaje môžete skryť.

O mne

Som nadšencom vôní, chutí, farieb, hrncov, panvíc a varešiek. Vysnenú exotickú dovolenku si predstavujem ako čas strávený v kuchyni plnej tepla, syčania a žblnkotania vriacej vody, tam sa cítim najlepšie. Mám rád pravidlá ale aj voľnosť, preto rovnako obľubujem prípravu receptov podľa zaužívaných štandardov a receptúr, no zároveň rád tvorím vlastné recepty a aranžujem. Skúsenosť práce v zahraničí ma naučila pozerať sa na jedlo nie len z pohľadu jeho prípravy, postupov a kvality, ale aj z hľadiska výživy, zdravej stravy a s ohľadom na udržateľnosť a životné prostredie. Surovinami a jedlom nikdy neplytvám, sú to zdroje, bez ktorých by sme tu neboli.
Skryť sekciu

TIPY

O mne
Nechcené sekcie môžete skryť.

Pracovné skúsenosti

2017 - 2020
Kuchár 
Hotel Sacher Salzburg, Rakúsko
  • plánovanie denného a večerného menu pre hotelových hostí
  • zabezpečenie servisu a štandardu pri príprave jedál
  • aranžovanie pripravovaných jedál s vysokým dôrazom na estetickú stránku servírovania
  • príprava à la carte jedál podľa štandardov 
  • prevzatie role motivátora pracovného tímu a prevádzky
  • účasť na mesačných inventúrach
  • dodržiavanie hygienických noriem a čistoty na pracovisku
2013 - 2017
Kuchár / Chef de Partie
Park Inn by Radisson Danube Bratislava
  • príprava jedál teplej a studenej kuchyne
  • zabezpečenie servisu a štandardu pri príprave jedál
  • preberanie a príprava surovín na výrobu jedál à la carte podľa požiadaviek šéfkuchára v súlade so štandardmi Radisson Hotel Group 
  • dodržiavanie postupov a receptúr pri príprave jedla
  • zásobovanie pultu ingrediencií na výrobu jedál 
  • zodpovednosť za svoj "mise en place" 
  • aranžovanie a dekorovanie jedál tesne pred podávaním 
  • dodržiavanie zásad HACCP a hygienických štandardov
2010 - 2012
Raňajkový kuchár
Hotel Color Bratislava
  • príprava raňajok pre hotelových hostí
  • príprava minútkových a hotových jedál, coffee break, šaláty
  • manipulácia a skladovanie surovín a polotovarov pre výrobu jedál 
  • príprava nákupných zoznamov surovín potrebných na prípravu jedál 
  • kontrola skladových zásob 
  • hmotná zodpovednosť za zverené hodnoty a inventár 

TIPY

Pracovné skúsenosti
Skryť sekciu

Pracovné skúsenosti

2008 - 2010
Pomocný kuchár
Atrium Hotel - kongres & wellness hotel Tatry, Nový Smokovec
  • čistenie zeleniny, zemiakov
  • krájanie a predpríprava surovín potrebných pre prípravu jedál
  • priebežné zásobovanie pultu ingrediencií pre kuchára
  • dodržiavanie hygienických zásad, čistoty v kuchyni a prípravovni zeleniny
  • manipulácia a skladovanie surovín a polotovarov pre výrobu jedál
  • účasť na mesačných inventúrach

TIPY

Pracovné skúsenosti

Vzdelanie

2004 - 2008
Kuchár
Stredná odborná škola hotelová, Horný Smokovec
maturitná skúška

TIPY

Vzdelanie
Skryť sekciu

Kurzy a školenia

2017 - 2020
Hotel Sacher Salzburg 
Sacher School of Excellence
Školiaci program zameraný na kontinuálne vzdelávanie v soft skills a hard skills podľa potrieb jednotlivca.
2019
WIFI Salzburg
Meisterkoch
Kurz vedený Dipl. Philipp Stohner, „Kuchár kuchárov“ Rakúska 2016

TIPY

Kurzy a školenia
Skryť sekciu

Jazykové znalosti

Nemecký jazyk
Anglický jazyk

TIPY

Jazykové znalosti
Skryť sekciu

Záujmy a záľuby

Svetové trendy v kulinárstve
Čítanie starých kuchárskych kníh
Výroba vlastných ingrediencií ako základy na omáčky, chutney, redukcie a lekváre
pestovanie byliniek
nákupy čerstvých surovín od lokálnych pestovateľov a chovateľov na tržniciach
bicyklové túry

TIPY

Záujmy a záľuby

Zobrazenie:

Štítky
Text
Štítky
Skryť sekciu

Vodičský preukaz

Skupina B

TIPY

Vodičský preukaz
Skryť sekciu